Blog

Yeni Evliler Evlilik Kredisi Alabilir mi?

Dünya evine girecek çiftler evlilik öncesi çeşitli masrafları karşılamaları gerekir. Hazırlık sırasında ortaya çıkan masraflar çiftlerin bütçesini zorlayabilir. Düğün masrafından mobilyalara, çeyizden balayına kadar birçok masrafın karşılanması için ise devlet destekli evlilik ve faizsiz ev kredileri sağlanır. Ayrıca bankaların sunduğu ihtiyaç kredileri de bu kaynaklar arasında yer alır.

Düğün kredisi olarak da bilinen bu kaynaklar ile çiftler, uzun vadeli kredi imkanlarından yararlanabilir. Krediler şart ve koşulları ise devlet destekli olanla bankaların sunduğu kredilere göre farklılık gösterir. Bireysel tüketici kredisi kapsamına giren bu kredi türleri evlilik planı yapan çiftlerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır.

Başvurular farklı ihtiyaç kredi türlerinde olduğu gibi kişilerin gelir düzeylerine ve kredi notlarına bakılarak değerlendirilir. Bu şartlara uyumlu kişiler evlilik kredisine başvurarak bütçelerini zorlamadan nakit ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Faizsiz Evlilik Kredisi Var mı?

Faizsiz olarak sunulacak olan devlet destekli evlilik kredileri, Cumhurbaşkanlığı tarafından geçen aylarda açıklanmıştı. Bu açıklamalara göre evlilik hazırlığında olan çiftler; 150 bin TL’lik kredi desteğinden faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli şekilde yararlanabilecek. Resmî açıklamalara göre devlet, 150 bin TL’lik evlilik kredilerini, yeni kuracağı Aile ve Gençlik Bankası aracılığı ile sunacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirtilen bilgilere göre ise faizsiz kredi desteği öncelikle deprem bölgesinde olan gençlere sunulacak ve daha sonra genişletilecek. Bu noktada 150 bin TL faizsiz kredi için Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya pilot iller olarak açıklandı. Kredi desteğinden yararlanabilmek için ise gelir, yaş (18 – 27 yaş aralığında olmak) ve Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ağır suçların herhangi birinden ceza alınmamış olması gibi çeşitli kriterler yer alacak.

Bankalar ihtiyaç kredisi hizmetinin altında evlilik veya düğün kredisi verecek. Evlilik kredisi şartları ise bankadan bankaya değişkenlik gösterebilecek. Faiz oranları, yıllık maliyet oranları, yıllık faiz gibi rakamsal veriler de benzer şekilde her bankaya göre değişebilecek. Bunların yanı sıra bankalar, ihtiyaç kredisi veya evlilik kredilerini çeşitli kampanyalar aracılığıyla da özelleştirebilecek.

Evlilik Kredisi İçin Başvuru Koşulları Nelerdir?

Evlilik süreçlerinde devlet destekli kredilerden faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara uyulması gerekir. Krediden faydalanılması için evlenmek isteyen çiftler genellikle 18 ile 24 yaş arasında olmalıdır.

Devlet destekli olan evlilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftlerden herhangi biri Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ağır suçlardan ceza almamış olmalıdır. Ayrıca bu çiftlerin maddi durumları evlenmelerine imkân vermeyecek şekilde olmalıdır. Tüm bu şartlar kredinin onaylanması için gerekli koşullardan sayılır.

Bu koşulları sağlayan herkes 1 yıl boyunca geri ödemesiz, faizsiz evlilik kredisini alabilir. Toplam geri ödeme süresi 4 yıl kadar olan kredinin geri ödeme başlangıç tarihi, evlenilen yıl çocuk sahibi olunmasıyla 1 yıl kadar ertelenebilir. Kullanılan bu kredi, belirlenen taksit süresi boyunca her yıl eşit taksitler şeklinde ödenerek devlete iade edilebilir. Evlilik kredi şartları çiftlerden birinin üniversite okuması halinde 26 yaşına kadar uzayabilir.

Hiçbir şekilde ek faiz eklenmeyen bu kredinin geri ödemesi, herhangi bir devlet yurdunda büyüyen kişiler için genellikle 2 yıl ötelenebilir. 2016 yılında başlayan bu uygulama sadece kamu bankaları tarafından sunulur. Genel olarak 26 yaşından önce evlenmek isteyen genç çiftler tarafından tercih edilir.

Evlilik Kredisi Alma Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evlilik kredisi alma sürecinde dikkat edilmesi gereken birkaç önemli unsur vardır. Öncelikle farklı finans kuruluşlarının sunduğu faiz oranlarını karşılaştırılması tavsiye edilir. Düşük faizli bir kredi, geri ödeme sürecini daha uygun hale getirir. Ayrıca, kredi vadesi, ödeme planı ve ödeme esnekliği de değerlendirilmelidir.

Kredi alınmadan önce kredi notunu kontrol etmek, olası faiz oranlarını da etkileyebilir. Sözleşme şartları ve ek maliyetler de mutlaka dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Evlilik kredisi alma süreçlerinde finansal durumu değerlendirmek, ödeme yükünü belirlemek ve doğru bir kredi seçimi yapmak, sağlıklı bir başlangıç için önemlidir.

Bankalardan Evlilik Kredisi Almanın Avantajları Nelerdir?

Evlilik süreci oldukça masraflı olmasıyla bilinir. Zorunlu ihtiyaçlar çeşitli masraflar oluşturur. Bu nedenle dar gelirli evlilik süreci geçiren kişilerin evlilik kredisine başvurması büyük kolaylık sağlar. Evlilik kredisi ile çiftler ihtiyaçlarını daha kolay karşılar.

Çeşitli ödeme yöntemleri sayesinde uzun bir süreçte geri ödemelerine olanak tanır. Evlilik kredisi nakit ihtiyaçların tamamının bir arada karşılanması için tasarlanmıştır. Evlenmek ve ev kurmak isteyen çiftler bu dönemde oluşan masraflarını kredi ile kolayca karşılayabilir.

Yeni Evli Çiftler İçin Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Finansman kaynakları faizsiz ev, faizsiz iş yeri, faizsiz araba ve evlilik kredileri gibi çeşitli destekler sağlar. Evlenmek isteyen çiftlere ihtiyaç kredileri kapsamında sağladığı evlilik kredisi ürünleri evlilik döneminde kolaylık tanır. Oluşan birçok masraf kalemini hiçbir sıkıntı çekmeden karşılayabilmek konusunda avantajlar sağlar.

Her finansman ekibinin müşterilerine sunabileceği en yüksek kredi tutarı limiti farklılık gösterir. En yüksek 36 ay vade ile sunulan kredileri eşler ayrı ayrı ya da birbirlerine kefil olarak çekilebilir. Çiftler gelirlerini ortak değerlendirilebilmek için evliliğin gerçekleşmiş olması şarttır. Bunun için evlilik öncesinde ayrı ayrı başvurular kabul edilebilmektedir. Kredi kullanılırken bankalar tarafından kefil de talep edilebilir. Evlilik kredisi sürecinde herhangi sicil şartı aranmamaktadır. Tek ve önemli kriter kişilerin gelir düzeyleri ve sahip oldukları kredi risk raporlarıdır.

Evlilik kredisi masrafları da bu kapsamda hesaplanır. Kredilerin belirlenen oranında tahsis ücreti ve sigorta masrafları kredi dosyasına eklenecektir. Kredi tutarlarına uygulanan faiz ile hesaplanan borç tutarı aylık taksitlere bölünerek geri ödenecektir. Evlilik kredisi bankaların dönemsel olarak sunduğu bazı özel kampanyalarla masrafsız olacak şekilde kullanılabilir. Kişilerin evlilik kredisi almadan önce kredi masraflarını mutlaka incelemeleri önerilir.

Bilgi Talep Formu

Bilgilerinizi gönderin sizi arayalım