Blog

Devlet Faizsiz Ev Kredisi Veriyor mu?

Kredi çekmeden, peşinat vermeden, ipotek göstermeden ev almak günümüz şartlarında imkansız görünüyor olabilir. Ancak Fuzul Ev ile hiç zor değil. Ev alma hayali kuran ailelerin merak ettiği konulardan olan faizsiz ev kredisi konusu akıllara geliyor. Hükümet ise artan ev kiralarına karşı dar gelirli vatandaşları korumak için tüm imkanlarını seferber ediyor. Kira desteği, barınma yardımı gibi yardımların yanı sıra faizsiz ev kredisi ile ev finansmanı desteği sağlıyor.

Bu kolaylıkları özel bankalar ve finans kuruluşları aracılığıyla sağlamayı hedefliyor. Devlet destekli faizsiz ev kredileri kampanyaları belirli gelir gruplarına uygun şartlarda hazırlanarak sunuluyor. Bu projeler genel olarak çok düşük faiz oranları ve uzun vade seçenekleri ile tanıtılıyor. Böylece ev sahibi olmak isteyenlere finansal destek sağlayarak onların hayallerine kavuşmasına olanak tanıyor.

Faizsiz Ev Kredisinden Kimler Yararlanabilir?

Faizsiz ev kredisi desteğinden yararlanmak için çeşitli finansal kuruluşlar ile iletişime geçilmesi gerekiyor. Bu kişilerin belirtilen bankalara başvuru yapması yeterli görülüyor. Ayrıca kuruluşlar ile şartlar hakkında bilgi almak için iletişime geçmesi gerekiyor. Faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunanlar kredi başvuru şartlarında yer alıyor.

Faizsiz ev kredisi desteği programları genelde belirli şartları yerine getiren bireylerin yararlanabileceği özel finansman seçenekleri içerir. Örneğin, belirli gelir kriterlerini karşılaması istenebilir. İhtiyaç-durum değerlendirilmesi yapılabilir.

Kişilerin mali durumları göz önünde bulundurularak faizsiz ev kredisinden faydalanması sağlanabiliyor. Ancak yine de farklı detayların incelenmesi için mutlaka ev finansmanı desteği sağlayan kuruluşlar ile iletişim kurulması tavsiye ediliyor.

Faizsiz Ev Kredisi İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Faizsiz ev kredisi yapan kuruluşlar kredi sağlarken peşinat ve gelir durumuna göre ödeme planları hazırlar. Böylece bu planlar müşterilerin satın almak istedikleri konutlara kolayca ulaşmalarını sağlar. Kişiler sıfır peşinat veya çok düşük peşinatlarla bu kampanyaya giriş yapabilir.

Krediye uygun olmayan konut ya da arsa gibi gayrimenkul modelleri de satın alınabilir. Araç, arsa gibi sahip olunan yatırımlar peşinat olarak sunulabilir. Yakın dönemde yasal takip yaşanmış olsa bile sisteme kabul edilebilirsiniz. Sisteme katılım sonrasında belirtilmeyen ek masraflarla kesinlikle karşılaşmazsınız.

Faizsiz ev kredisi başvuruları genellikle belirli şartlara tabidir ve başvurulan finans kuruluşunun veya programın koşullarına göre çeşitlilik gösterebilir. Başvuru süreci genellikle belgelerin, gelir beyanlarının, tapu veya kira sözleşmeleriyle birlikte kişisel bilgilerin sağlanmasıyla başlar.

Başvuru süreci tamamlandıktan kısa süre sonra, başvurular genellikle finans kuruluşu tarafından değerlendirilir ve onaylanması durumunda kredi sağlanır. Bu nedenle, faizsiz ev kredisi başvurusu yapmadan önce, başvurulan finans kuruluşunun belirlediği şartları dikkatli bir şekilde incelemek önemlidir.

Faizsiz Ev Nasıl Alınır?

Faizsiz ev almak isteyen bireyler için Fuzul Ev’de birçok seçenek bulunur. Genellikle düşük ve orta gelir gruplarına yönelik olarak sunulan bu programlar, ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenlere iş yeri finansmanı desteği sağlamayı hedefler. Başvuruda bulunmak için ilk adım Fuzul Ev ekipleri ile iletişime geçmekten başlar.

Başvuru sürecinde genellikle gelir belgesi, kimlik belgesi, tapu veya kira sözleşmesi gibi belgeler istenebilir. Ayrıca, başvuranın sosyal durumu ve ihtiyaçları da değerlendirilir. Başvurular, belirlenen kriterlere en uygun olanlara öncelik verilerek değerlendirilir.

Devlet destekli faizsiz ev kredisi programları, uygun şartları sağlayan bireylere düşük faiz oranları veya faizsiz finansman seçenekleri sunarak ev sahibi olmalarını destekler. Bu önemli programlar, genellikle sosyal konut projeleri ve kamu bankaları aracılığıyla uygulanır. Başvuranların yerel finans kuruluşlarının resmi web sitelerini takip ederek veya doğrudan bu kuruluşlarla iletişime geçilmelidir. Böylece güncel bilgilere ulaşmaları daha mümkün hale gelir.

Faizsiz Ev Kredisi Alma Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Konut kredisi almak istediğiniz zaman bankaları araştırırken dikkat edilmesi gerekenler listesinde faiz oranlarına kadar birçok konu bulunur. Faizsiz konut kredisi araştırırken dikkat edilmesi gerekenler, ilerleyen süreçlerde yaşanabilecek ekonomik sıkıntıları önleyecektir. Ev sahibi olma konusunda fikirlerinizi gerçeğe dönüştürmeye başladığınız zaman hem bilmeniz hem de karar vermeniz gereken şeyler bulunur.

Söz konusu olan bu konular hakkında araştırma yapmadan, ani bir kararla, ev almaya karar verdiğinizde ilerde karşınıza sorunlar çıkabilir. Örneğin; ev almaya karar verdiğinizde, o yılın konut kredisi faiz oranları ve diğer yılların faiz oranları konusunda bilgi edinmeniz gerekir. Bu incelemeler kıyas yapmanızı daha kolay hale getirir. Peki faizsiz ev kredisi alma sürecinde nelere dikkat edilmelidir?

  • Banka faiz oranlarına
  • Kredi hesaplama sonucu ortaya çıkan faiz yükü
  • Konut kredilerinde peşinat oranı
  • Konut kredisi peşinat ve aylık taksitlerin tutarı
  • Dosya masrafları

Faizsiz Ev Kredisi Almanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Faizsiz ev kredisi almak, kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenler için önemli bir imkandır. Bu sistem çeşitli avantajları ve dezavantajları ile bilinir. Sistemin avantajlarından bazıları şu şekildedir:

  • Sıfır peşinatla ya da düşük peşinat miktarlarla giriş yapılır.
  • Kredilere uygun olmayan konut ya da arsa gibi gayrimenkuller satın alınabilir.
  • Araba, arsa gibi sahip olunan yatırımlar peşinat olarak sunulabilir.

Sistemin bazı dezavantajları ise şu şekildedir:

  • Çekiliş sırasına bağlı olarak almak istediğin evin fiyatı sürekli artabilir. Enflasyon sebebiyle kurum tarafından verilen tutar değer kaybedebilir.
  • Hem taksit hem kira ödendiği için bütçe yetmeyebilir.
  • Sistemden çıkmak istenildiğinde ödenen taksitler en erken 3-6 ay aralığında iade edilebilir.
  • Gelir durumuna bağlı olarak kefil talep edilebilir.
  • Kurum tarafından verilecek olan toplam ödemenin genelde söylenilen tarihte yapılmaması veya geciktirilmesi.
  • Satın almak istenilen eve taşınma süresinin uzun olması gibi durumlardır.

 

 

 

Bilgi Talep Formu

Bilgilerinizi gönderin sizi arayalım